Risotto agli spinaci

Risotto agli spinaci

Ingredienti per 5 persone :

350 gr. di riso, 500gr di spinaci freschi, 1 cipolla bianca, 60 gr. di burro, 60gr. di parmigiano, 1lt di brodo vegetale, sale e pepe.

Preparazione :

Lavate gli spinaci e metteteli in un pentolino con un po’ di sale, coprite e fate cuocere a fiamma bassa per 5/10 minuti. Tritateli finemente o frullateli. In una padella sciogliete il burro e rosolate la cipolla, aggiungete il riso e fatelo tostare un paio di minuti fino a che non diventi trasparente. aggiungete un pò di brodo e gli spinaci. Fatelo cuocere altri 15/20 minuti aggiungendo via via il brodo. Spengete a cottura ultimata e aggiungete parmigiano e pepe.

Spinach rise

Ingredients for 5 people:

50 gr. of rice, 500 gr of fresh spinach, 1 white onion, 60 gr. of butter, 60 gr. of Parmesan, 1lt of vegetable broth, salt and pepper.

Wash the spinach and put them in a saucepan with a little salt, cover and cook over low heat for 5/10 minutes. Chop them finely or shake them. Melt the butter in a pan and brown the onion, add the rice and toast it for a couple of minutes until it becomes transparent. Add some broth and spinach. Cook it for another 15/20 minutes, adding the broth gradually. Turn off when cooked and add Parmesan and pepper.

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